Matti Pikkujämsä 4.-29.11.2021

Täky gallerian kutsunäyttelysarja Muotoilusyksy2021 jatkuu marraskuussa rakastetun kuvittaja ja graafinen suunnittelija Matti Pikkujämsän näyttelyllä. Näyttely on esillä Täky galleriassa 4.-29.11.2021.

Matti Pikkujämsä työskentelee kuvittajana ja vapaana taiteilijana ja jakaa aikansa kaupallisten toimeksiantojen sekä omien kokeilujensa kesken. Näyttelyssä on mukana paitsi originaalikuvituksia, myöskin vapaita maalauksia esimerkiksi Yrjönkadun uimahallista Helsingistä. Tänä vuonna hän on tutustunut myös serigrafian tekoon Kalasataman Seripajassa Helsingissä, näyttelyssä on esillä näitä vedoksia. 

Pikkujämsä opiskeli graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa ja vuodesta 1999 hän on toiminut freelancerkuvittajana. Uransa aikana Pikkujämsä on tehnyt kirjankansia ja lehtikuvituksia sekä suunnitellut tekstiileitä. Pikkujämsän kuvittama lastenkirja on ollut kaksi kertaa Finlandia Junior-palkintoehdokkaana: vuonna 2005 ehdolla oli Reetta Niemelän kirja Makkarapiruetti ja vuonna 2013 Ville Hytösen kirjoittama Hipinäaasi, apinahiisi. Vuonna 2013 Pikkujämsä sai myös Rudolf Koivu-palkinnon kuvituksistaan teoksessa Kaiken maailman eläinsadut (Otava, 2011). Hänet on myös palkittu Vuoden kuvittaja-palkinnolla vuonna 2019. Pikkujämsä suunnitteli myös Afrikan tähti-pelin 70-vuotisjuhlaversion, joka julkaistiin keväällä 2021.