Näyttelyssä on esillä post-apokalyptisen maailman selviytyjän haarniska, maailmanlopun valmistautujan varusteiden käyttöohjeet, sekä sadoista ammutuista luodeista muodostuneita veistoksia. Teokset pohtivat leikkimielisesti viihdekulttuurien pelien, elokuvien ja tv-sarjojen postapokalyptistä maailmaa, selviytyjiä ja zombie laumoja, mutta samalla muistuttaa myös todellisuudesta jossa kylmä, nälkä, jano ja väkivallanuhka ovat todella läsnä. Kotivaran ylläpitämistä ei pidetä enää höperönä ja yleinen kiinnostus itsepuolustusta ja ampumaharrastuksia kohtaan on kasvanut, eikä niihin suhtauduta enää niin epäluuloisesti.

Heikkinen on itsekin kamppailulaji- ja ampuharrastaja, sekä teoksissakin seikkailevan selviytymiskerhon (S.W.E.T) jäsen, mikä osaltaan on toiminut näyttelyn teosten innoittajana. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että mikäli postapokalyptinen maailma häämöttäisi horisontissa, ei yksin bunkkeriin linnoittautuminen puolustamaan säilyketölkkivuorta ole ehkä tehokkainta, vaan yhteistyö, jakaminen ja jokaisen osaamisen, kykyjen ja tiedon kunnioittaminen ja hyödyntäminen.

Heikkinen on imatralainen kuvataitelija YAMK/ Master of fine arts, joka on työskennellyt vapaana taiteilijana reilun kymmenen vuoden ajan pääasiassa kuvanveiston, valokuvan ja videon parissa. Sivutyönä hän on toiminut graafisena suunnittelija sekä video- ja valokuvaajana. Työskentelyä on tukenut Etelä-Karjalan kulttuurirahasto.

www.teemuheikkinen.net