Pirjo Tikkinen on Parikkalassa, aivan Venäjän rajan pinnassa asuva ja työskentelevä, Saimaan ammattikorkeakoulusta (YAMK) 2013 valmistunut kuvataiteilija.

Tikkinen käyttää luovassa ilmaisussa keinoina usein maalausta, valokuvausta tai keramiikkaa. Hän ei halua pitäytyä yhteen tekniikkaan, vaan antaa aiheen määrätä käytetyn työskentelytekniikan.

Rakukeramiikassa Tikkistä kiinnostaa erityisesti saven ja tulen liitosta syntyvä ennalta arvaamaton lopputulos -sattumoittaja.

Tikkinen lukee paljon ja pitää erityisesti fantasiakirjallisuudesta, jonka kautta on mahdollista kyseenalaistaa totuttuja käsityksiä, se voidaan nähdä poikkeamana yleisesti tunnetusta todellisuudesta. Maagiseksi realismiksi kutsutaan kirjallisuudenlajia, jossa muuten realistiseen kerrontaan sekoitetaan yliluonnollisia aineksia.

Osalla näyttelyn teoksista maagista realismia on myös havaittavissa, tietynlaista vinksahtanutta outoutta -uuskummaa.

Tikkinen on osallistunut lukuisiin yhteis-/ryhmänäyttelyihin kuten Galleria Fogga Helsinki 2023, taidesalonki Talvio Hartola 2022, galleria Pihatto Lappeenranta 2022, gallerie Emilie Loviisa 2021, Etelä-Karjalan taiteilijaseuran näyttely Benicarlo/Espanja 2020, sekä La Mercen kulttuurikeskus /Espanja 2019, Imatran taidemuseo 2019 ja 2017, kaapelitehdas Helsinki 2013 ja 2014, Brinkkalan galleria Turku 2013, galleria Karaija Inkoo 2016 ja 2018 ja pitänyt useita yksityisnäyttelyitä.